• login
  • Nieuws
  • Facebook
  • LinkedIn profiel Roel Nooteboom

Wat is Haptotherapie?

roel-nooteboom-haptotherapie-haptonomieHaptotherapie is de praktische toepassing van de haptonomie en maakt specifiek gebruik van het lichamelijke voelen als therapeutisch middel.

Als gevoelens en gedachten niet in overeenstemming zijn met het leven dat je leidt, raak je uit balans en kunnen er allerlei lichamelijke en geestelijke klachten ontstaan: lichamelijke spanningsklachten, emotionele klachten, relationele problemen, of beroepsmatig niet goed functioneren. Haptotherapie is erop gericht om het gevoelscontact met jezelf en je omgeving te herstellen. Dat verhelpt of beinvloedt niet alleen je klachten positief, maar zorgt vooral voor een betere balans tussen voelen, denken en gedrag. Haptotherapie stimuleert je vitaliteit, zorgt voor meer verbondenheid en brengt je persoonlijke ontwikkeling weer op gang.

Met behulp van gesprek, ervaringsoefeningen en aanrakend contact werken we aan herstel van gevoelscontact. Daarmee neemt je inzicht en bewustzijn toe van de wijze waarop je met gevoelens omgaat. Je herkent je eigen gedragspatronen en mogelijke valkuilen en je leert je grenzen op een adequatere manier te hanteren. Praktische handvatten en aanwijzingen zorgen ervoor dat de opgedane ervaringen beklijven en je deze toe kunt passen in je dagelijkse leven. In balans en vertrouwend op je eigen gevoel en kracht kun je daarna je weg weer vervolgen.

 

 

 

 
What do you want to do ?
New mail

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Haptotherapie/haptonomie praktijk voor de regio:

Amerfoort, Soest, Soesterberg, Bunschoten-Spakenburg, Nijkerk, Hoevelaken, Barneveld, Leusden, Woudenberg, Scherpenzeel.

Mijn registraties

GZ Hapto logo

Bel mij terug!

Heeft u vragen, opmerkingen of wilt u een afspraak maken? Dan kunt u het beste even bellen 06-23049417. Of vul het formulier in, dan bel ik u terug.

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldig e-mailadres

* verplichte velden