• login
  • Nieuws
  • Facebook
  • LinkedIn profiel Roel Nooteboom

Contact betekent letterlijk 'mèt gevoel'!

Roel voor website 49Mensen zijn gebouwd op contact, we gedijen bij gevoelscontact met elkaar. Tòch is aanraken, voelen en gevoelscontact niet vanzelfsprekend voor iedereen.


Gaandeweg ons leven leren we vaak af om aan te raken en maakt ons gevoel steeds meer plaats voor 'verstandig zijn', zakelijk denken en efficiënt handelen. Ook kunnen negatieve ervaringen tot gevolg hebben dat je je gaat afsluiten voor je gevoelens en ontstaan er emotionele blokkades. In beide gevallen bestaat het risico dat je voorbijgaat aan wat je (aan-)voelt, of in oorsprong gevoelsmatig 'weet', en kan er een zekere gevoelsarmoede ontstaan in de omgang met jezelf en de ander. Gevoelsarmoede voel je niet in je portemonnaie, maar op den duur wel in je lijf...

Haptonomie beschrijft niet alleen de samenhang tussen het lijfelijke voelen en onze innerlijke gevoelens, maar pleit ook voor erkenning en gebruik van onze gevoelswaarden in het samenleven met elkaar. Zo kan haptonomie gezien worden als een mensvisie.

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Haptotherapie/haptonomie praktijk voor de regio:

Amerfoort, Soest, Soesterberg, Bunschoten-Spakenburg, Nijkerk, Hoevelaken, Barneveld, Leusden, Woudenberg, Scherpenzeel.

Mijn registraties

GZ Hapto logo

Bel mij terug!

Heeft u vragen, opmerkingen of wilt u een afspraak maken? Dan kunt u het beste even bellen 06-23049417. Of vul het formulier in, dan bel ik u terug.

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldig e-mailadres

* verplichte velden