Even voorstellen

Ik ben Roel Nooteboom (1959) en sinds 1985 werkzaam in de (eerstelijns) gezondheidszorg. Eerst als fysiotherapeut en daarna als GZ haptotherapeut.

Opleidingen

Vanwege mijn interesse voor (bewegings-)gedrag en de rol van ons gevoelsleven bij het ontstaan en herstel van gezondheidsproblemen, volgde ik de post-HBO opleiding voor haptonomie (Doorn, 1993) en haptotherapie (Doorn, 2008). Vanuit een reeks nascholingen heb ik inmiddels twee specialsiaties afgerond: 'Haptotherapie bij Relatieproblematiek' en 'Traumabegeleiding' (Doorn). Naast het werk in mijn haptotherapiepraktijk in Amersfoort, ben ik als docent verbonden aan De Academie voor Haptonomie in Doorn (2021).

Persoonlijke contact met mensen staat centraal

In mijn beroep als haptotherapeut staat het persoonlijke contact met mensen centraal. Hoewel klachten of problemen meestal het startpunt van therapie vormen, is een mens meer dan zijn klacht of probleem: met zijn gedachten, gevoelens, herinneringen en een eigen wil, 'schrijft' ieder van ons zijn of haar eigen unieke levensverhaal. Soms zijn we de draad van dat verhaal even kwijt of raken in ons verhaal verstrikt. Dan leiden we niet het leven dat we in wezen willen, of stagneert onze persoonlijke ontwikkeling.

Als haptotherapeut beschouw ik het als een uitdaging om mensen op verhaal te laten komen. Dat wil zeggen: vanuit de haptonomische principes mensen helpen en begeleiden, opdat ze bewust voelend, zelfstandig en oorspronkelijk in het leven kunnen staan en zich verder kunnen ontwikkelen. Tussen en met andere mensen.

Mijn registraties

Vereniging van Haptotherapeuten (VVH)

Links

Afspraak maken